Τι μπορείτε να επισκεφθείτε

Κατά την διαμονή σας έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αξιόλογα μέρη που περιλαμβάνουν μνημεία, υδροβιότοπους, ποτάμια, αρχαιολογικούς χώρους.

 

Κάποιες από τις σημαντικότερες τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφθείτε είναι η Αρχαία Νικόπολη σε απόσταση μόλις 5 χλμ, ο Υδροβιότοπος του Αμβρακικού, , το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στις πηγές του Αγίου Γεωργίου μαζί με τις νεροτριβές που υπάρχουν, το μοναδικό Κόκκινο πηλό ένα τοπίο … από τον Άρη, το ποταμό Αχέροντα και το Νεκρομαντείο, το ιστορικό Ζάλογγο όπου δεσπόζουν τα αγάλματα για τις ηρωικές Σουλιώτισσες.

Φυσικά επιβάλλεται βόλτα στην όμορφη πόλη της Πρέβεζας (στην αρχόντισσα της Ηπείρου) που είναι χτισμένη στη σκιά τριών κάστρων.

 

Στα βόρεια της πόλης βρίσκεται το κάστρο του Άγιου Ανδρέα (Ιτς Καλέ) δίπλα στη θάλασσα…

 

Στο νότιο άκρο της πόλης, στην περιοχή που ονομαζόταν Κοκκινόχωμα βρίσκεται το κάστρο του Αγίου Γεωργίου…

 

Στα δυτικά της πόλης της, πάνω στην παραλία υψώνεται το φρούριο του Παντοκράτορα…

Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια να δείτε το ηλιακό ρολόι στον βενετσιάνικο πύργο του ρολογιού της Πρέβεζας. Το Σαϊτάν Παζάρ «Το Παζάρι του Διαβόλου» το σοκάκι που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κέντρο έχει τη δική του ιστορία και τη διηγείται με πρωτότυπο τρόπο στους περαστικούς. Στην πρόσοψη ενός κτιρίου τρεις ανάγλυφες μαρμάρινες πλάκες τοποθετημένες η μια πάνω από την άλλη, εξιστορούν πώς ο δρόμος αυτός απέκτησε την ιδιότυπη ονομασία του….

 

Υπάρχει πλήθος ακόμα τοποθεσιών για να επισκεφθείτε καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά Ενετικά κάστρα, Βυζαντινά μνημεία καθώς και πολλά άλλα ελληνικά μοναστήρια που διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων.

 

Το κατάλυμα μας προσφέρει στους πελάτες του δωρεάν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες για την γύρω περιοχή , τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει.

 

Επίσης κατόπιν συνεννόησης είμαστε σε θέση να οργανώσουμε για τους επισκέπτες μας ημερήσιες εκδρομές και περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή με τις μοναδικές ομορφιές της.

 

Όλες οι τοποθεσίες βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το Villa Sophia.